Bake Affair Ekologisk Striezel gjord på ekologisk jästdeg, 404 g

Perfekt för klassiska tillfällen eller helt enkelt till frukost

96 kr

(238 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader )

Innehåll: 404 g

I lager från 24. oktober

Varför tar det längre tid?

Varför tar det längre tid? Den här produkten finns för närvarande inte i lager, men kommer snart. Du kan beställa direkt - varan skickas till dig så snart den finns i lager. Stäng meddelandet

Leverans torsdag, 30. oktober

Sverige: Fri standardfrakt från 1 099 kr
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

  • Endast mjölk, smör och ägg behövs. Vegansk bakning möjlig. Fluffiga och saftiga.

Artikelnr.: BAF-0308, EAN: 9120101511579

Beskrivning

Jästdeg anses vara en klassiker bland söta bakverk och är enkel att göra själv med denna bakmix! Du kan trolla fram din egen jästdegs-Striezel på kort tid, perfekt som mellanmål eller till frukost. Bakmixen är också perfekt för att göra en traditionell Striezel till påsk eller alla helgons dag. Njut av denna fluffiga deg och strö över socker.

Tillredning:

Klassisk version:

  • Värm försiktigt 150 ml mjölk (se mjölklinjen på burken) och 40 g smör i en kastrull tills smöret har löst sig. Låt svalna till ljummet och rör i ett ägg.
  • Tillsätt den ljumma mjölkblandningen till bakmixen och knåda i cirka 4 minuter för hand, med en matberedare eller med Thermomix.
  • Låt degen vila täckt i skålen i 30-60 minuter på en varm plats (ca 24°C).
  • Knåda degen och forma den till önskad form (forma bollar till trådar och fläta en fläta). Lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Du kan naturligtvis också fläta en Striezel.
  • Efter formning, pensla degen med en mjölk- och äggulablandning (1 msk mjölk och 1 äggula) och täck med plastfolie.
  • Låt sedan degen vila på en varm plats i cirka 20-30 minuter.
  • Förvärm ugnen (vanlig ugn 180°C).
  • Klassisk version: Pensla igen med mjölk- och äggulablandningen.
  • Veganversion: Pensla igen med växtbaserad mjölk eller vatten.
  • Grädda Striezel i 180°C i 15-20 minuter.
  • Ta ut från bakplåten och låt svalna i 10 minuter.

Veganversion:

  • Värm försiktigt 150 ml havremjölk (se mjölklinjen på burken) och 40 g vegetabiliskt fett i en kastrull tills fettet har löst sig. Låt det svalna till ljummet.
  • Tillsätt den ljumma mjölkblandningen till bakmixen och knåda i cirka 4 minuter för hand, med en matberedare eller med Thermomix.
  • Låt degen vila täckt i skålen i 30–60 minuter på en varm plats (ca 24 °C).
  • Knåda degen och forma den till önskad form (forma bollar till trådar och fläta en fläta). Lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Du kan naturligtvis också fläta en Striezel.
  • Efter formning, pensla med 1 matsked växtbaserad mjölk eller vatten och täck med plastfolie.
  • Låt sedan degen vila på en varm plats i cirka 20-30 minuter.
  • Förvärm ugnen (vanlig ugn 180°C).
  • Pensla Striezel igen med växtbaserad mjölk eller vatten.
  • Grädda Striezel i 180°C i 15-20 minuter.
  • Ta bort från bakplåten och låt svalna i 10 minuter.
Varumärken: Bake Affair
Spår av: A - gluten
Råd om lagring: Förvaras svalt, torrt och skyddat från ljus
Ingredienser

Vetemjöl[1], Zucker[1], 2 % Torrjäst, Vaniljsocker[1] (Rohrohrzucker[1], Vanillepulver[1]), Hagelsocker[1], Salt, Zitronenpulver[1]

  1. aus kontrolliert biologischem Anbau
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g
Energi 1470 / 351 kj / kcal
Fett 1,1 g
  varav mättade fettsyror 0,3 g
Kolhydrater 71 g
  varav socker 17 g
Kostfiber 3,2 g
Protein 12 g
Salt 0,98 g

Passar med

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Liknande produkter

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Bake Affair Ekologisk Striezel gjord på ekologisk jästdeg