Bake Affair Ekologisk Striezel gjord på Ekologisk Jästdeg, 404 g

Perfekt för klassiska tillfällen eller helt enkelt till frukost

96 kr

(238 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader )

Innehåll: 404 g

För närvarande inte tillgänglig Tyvärr har vi för närvarande ingen information om när den här produkten kommer att finnas tillgänglig igen. Klicka på knappen "Meddela oss när den är tillgänglig" nedan så informerar vi dig omedelbart när produkten är tillgänglig igen.

Egenskaper och fördelar

  • Endast mjölk, smör och ägg krävs
  • Vegansk bakning möjlig
  • Fluffig och saftig

Artikelnr.: BAF-0308, EAN: 9120101511579

Liknande produkter

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Beskrivning

Den här klassiska jästdegen är en riktig favorit bland söta bakverk – och med den här bakmixen blir det enkelt att baka själv! På bara kort tid fixar du en luftig och saftig fläta (striezel) som passar perfekt till fika, som mellanmål eller till frukost. Mixen är också perfekt när du vill baka en traditionell fläta till påsk eller allhelgona. Njut av det mjuka bakverket – gärna toppat med pärlsocker för extra god smak.

Tillagning:

Klassisk variant:

  • Värm 150 ml mjölk (se mjölklinjen på burken) och 40 g smör i en kastrull tills smöret smälter. Låt svalna till fingervärme och vispa ner ett ägg.
  • Tillsätt blandningen till bakmixen och knåda i ca 4 minuter – för hand, med köksmaskin eller i Thermomix.
  • Låt degen jäsa övertäckt i skålen i 30–60 minuter på en varm plats (ca 24 °C).
  • Knåda degen lätt och forma till önskad form – rulla till längder och fläta en striezel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla den formade degen med en blandning av 1 äggula och 1 msk mjölk och täck med plastfolie.
  • Låt jäsa ytterligare 20–30 minuter på en varm plats.
  • Sätt ugnen på 180 °C (över- och undervärme).
  • Pensla igen med ägguleblandningen innan gräddning.
  • Veganskt alternativ: pensla istället med växtbaserad mjölk eller vatten.
  • Grädda i 180 °C i 15–20 minuter.
  • Låt svalna i 10 minuter innan servering.

Vegansk variant:

  • Värm 150 ml havredryck (se mjölklinjen på burken) och 40 g vegetabiliskt fett i en kastrull tills fettet smälter. Låt svalna till fingervärme.
  • Tillsätt blandningen till bakmixen och knåda i ca 4 minuter – för hand, med köksmaskin eller i Thermomix.
  • Låt degen jäsa övertäckt i skålen i 30–60 minuter på en varm plats (ca 24 °C).
  • Knåda degen lätt och forma till önskad form – rulla till längder och fläta en striezel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med 1 msk växtbaserad mjölk eller vatten och täck med plastfolie.
  • Låt jäsa ytterligare 20–30 minuter på en varm plats.
  • Sätt ugnen på 180 °C (över- och undervärme).
  • Pensla en gång till med växtbaserad mjölk eller vatten innan gräddning.
  • Grädda i 180 °C i 15–20 minuter.
  • Låt svalna i 10 minuter innan servering.
Varumärken: Bake Affair
Spår av: A - gluten
Råd om lagring: Förvaras svalt, torrt och skyddat från ljus
Tillverkare: Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Österrike, www.bakeaffair.at
Ingredienser

Vetemjöl[1], Zucker[1], 2 % Torrjäst, Vaniljsocker[1] (Rohrohrzucker[1], Vanillepulver[1]), Hagelsocker[1], Salt, Zitronenpulver[1]

  1. aus kontrolliert biologischem Anbau
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g
Energi 1470 / 351 kj / kcal
Fett 1,1 g
  varav mättade fettsyror 0,3 g
Kolhydrater 71 g
  varav socker 17 g
Kostfiber 3,2 g
Protein 12 g
Salt 0,98 g

Passar med

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Bake Affair Ekologisk Striezel gjord på Ekologisk Jästdeg